32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 17:33

Alina Gorghiu desființează sorcovitul

spot_img

Proiectul de lege inițiat de senatorul Alina Gorghiu și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care prevede instituirea perioadei 6-31 decembrie ca perioadă oficială a sărbătoririi colindului românesc a fost adoptată, decizional, de Camera Deputaților. Din această perioadă lipsește, însă, data de 1 ianuarie, zi liberă legală, în care românii sărbătoresc tot un colind, Sorcova.

 

Liderul PNL Alina Gorghiu și-a anunțat pe contul său de Facebook “reușita”:

“Legea a fost votată! 6-31 decembrie, perioadă oficială a sărbătoririi colindului românesc”, inițiatorii fiind Alina Gorghiu, senator și Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Legea prevede că „Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate. Unităţile educaţionale, unităţile de cult, centrele comunitare şi instituţiile culturale sunt invitate să participe la acţiuni de promovare a practicării colindatului, precum şi la identificarea şi crearea fondului de colinde noi şi vechi”.

Conform Dictionarului Explicativ, Sorcova este un colind românesc practicat pe 1 ianuarie.

Emanuel Stan