24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:33
No menu items!

VIDEO. Raluca Turcan, minciună, rea-intenție sau incompetență?

spot_img

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, în conferința de presă susținută la Palatului Victoria după ședința Executivului, că Guvernul Cîțu a aprobat o ordonanță de urgență în baza căreia li se acordă sprijin părinților care vor sta acasă cu copiii lor, dacă aceștia fac școală online. Ministrul muncii a publicat apoi informația și pe pagina de Facebook. Cu toate acestea, Guvernul a informat oficial că proiectul de ordonanță a fost doar discutat „în primă lectură”. 

„Astăzi am aprobat două ordonanțe de urgență privind prelungirea șomajului tehnic și acordarea de zile libere părinților care supraveghează copiii aflați în școala online și în ședința de guvern de vineri vom aproba normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta, acordăm un sprijin fiecărei categorii afectate de perioada în care ne aflăm”, a declarat de la pupitrul Guvernului României, ministrul Raluca Turcan.

Guvernul României o contrazice, însă, pe Turcan. Executivul a publicat pe site și a transmis și în informarea de presă, ulterioară ședinței de guvern, că proiectul de ordonanță privind acordarea sprijinului financiar pentru părinții care stau acasă cu copiii ce învață online din cauza pandemiei de coronavirus a fost doar citit în primă lectură. 

Potrivit Guvernului, proiectul de OUG a fost prezentat „în primă lectură” și este trecut la capitolul „proiecte în analiză”.

Informarea Guvernului României poate fi consultată AICI. 

                                                                                         C.Dumitrescu