15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:45

VIDEO. Profesor filmat când plesnește un elev. ISJ: “Elevii nu au voie cu telefoanele la ore”

spot_img

Un profesor de limba engleză de la o școală generală din Suceva a fost filmat în timp ce lovea un elev cu palma peste obraz, în timpul orei. Imaginile au circulat printre elevi până au ajuns în presă, moment în care școala a început o anchetă în acest sens și a sesizat Inspectoratul Școlar.

Incidentul a avut loc la Şcoala Generală Nr. 6 din Suceava. Profesorul de limba engleză este filmat de un elev în timpul orei și îl surprinde în timp ce lovește un alt elev cu palma peste obraz. 

Pe filmare se aude cum profesorul de engleză îi repetă elevului, pe un ton răstit, după ce l-a pălmuit: „Mai miști?!”, „Mai miști?!”, scrie monitorulsv.ro.

Directorul școlii spune că profesorul, cu o lungă experiență la catedră, și-ar fi ieșit din fire după ce elevul pălmuit primise mai multe observații pentru a lăsa telefonul din mână și a fi atent la oră.

“Elevul din clasa a VIII-a a folosit în repetate rânduri, în timpul orei, telefonul mobil, în ciuda faptului că profesorul i-a făcut observație și i-a spus să pună telefonul sub bancă. Elevul nu a ascultat și a fost chemat în fața clasei, unde s-a văzut pe filmare ce s-a întâmplat: profesorul și-a ieșit din fire și l-a pălmuit pe băiat. În acest timp, un alt elev a filmat totul, filmarea devenind virală. Domnul profesor are o reputație bună în școală”, a spus directoare instituției de învățământ citat de monitorulsv.ro.

Și Inspectoratul Școlar a deschis o anchetă în acest sens.

„Vrem să analizăm din nou imaginile, veridicitatea faptelor. Elevii nu au voie la ore cu telefoanele mobile. Noi am anunțat și organele de Poliție pentru a face cercetări în acest caz. Este regretabil acest incident”, au precizat reprezentanții ISJ. 

Părinții elevului pălmuit nu au depus plângere.

                                                                                              C.Dumitrescu