28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:44
No menu items!

VIDEO. Poliția, acuzată ca l-ar fi omorât pe Sebastian, tânărul găsit spânzurat în arestul IPJ Dolj

spot_img

Un tânăr de 28 de ani care a sărit din autospecială de poliție, în timp ce era escortat către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj și a fost lovit de un alt autoturism, prins de către polițiști, încarcerat și declarat mort prin spânzurare. Toate astea s-au întâmplat în 43 de minute.

Familia bărbatului găsit spânzurat în arest aduce acuzaţii grave poliţiştilor din Dolj. Oamenii spun că trupul tânărului era plin de răni şi vor o nouă expertiză care să arate dacă a fost bătut înainte să moară. Poliţiştii au refuzat până acum să ofere o explicaţie.

Familia tânărului găsit spânzurat în arestul IPJ Dolj cere explicaţii

„S-a spânzurat, s-a spânzurat, dar arcada de ce e ruptă? De ce e spartă arcada dreaptă? De ce are vânătăi pe picioare? Am fost eu, am văzut personal”, susţine Nelu Bona, bunic vitreg.

Sebastian Ionescu a fost reţinut de poliţiştii craioveni joi seară. Era acuzat că a bătut un taximetrist şi i-a furat maşina. Surse Observator spun, însă, că cei doi se cunoşteau şi s-ar fi certat pentru banii de cursă. După o zi petrecută în spatele gratiilor, tânărul a fost dus în faţa judecătorilor, care au decis să fie arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Pe drumul de întoarcere a sărit din autospeciala poliţiei şi a încercat să fugă. Martorii au surprins momentul în care este prins şi imobilizat.

Bărbatul de 28 de ani a fost lovit de un alt automobil după ce a sărit din maşina poliţiei. Ar fi refuzat să meargă la spital, aşa că agenţii l-au dus direct în arest. La mai puţin de o jumătate de oră după ce a fost băgat în celulă, paznicii l-au găsit fără viaţă, informează Observator.

Medicii legişti au stabilit că moartea a survenit prin asfixiere mecanică. Sebastian ar fi folosit cablul telefonului din celulă pentru a-şi lua viaţa. Poliţia din Dolj a refuzat să comenteze cazul şi să răspundă acuzaţiilor rudelor. Familia cere o expertiză nouă pentru a se lămuri dacă rănile sunt rezultatul săriturii din maşină sau au altă cauză.

„Ei spun acum că nu l-au bătut. Domnule, era în custodia lor! Să răspundă!”, cere Nelu Bona, bunic vitreg.

Cine era Sebastian, tânărul mort

Sebastian a crescut fără mamă, iar tatăl său a murit în urmă cu doi ani. A pierdut şi un bunic, de care era foarte ataşat, în urmă cu doar câteva luni. Se lupta şi cu alte probleme. „Era un băiat de viaţă. Dar avea o hibă. A consumat droguri. Deci nu pot să mint, nu pot să spun că aşa, dar se lăsase”, povesteşte Constanţa Vătu, mătuşă. Totuşi, rudele nu cred că ar fi fost capabil să-şi ia viaţa.

Cazul morţii în arest este anchetat acum de un procuror criminalist într-un dosar penal pentru omor. O altă anchetă va stabili dacă poliţiştii care îl păzeau pe deţinut sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu.

D.Constantin