15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:22
No menu items!

VIDEO Percheziţii în Bucureşti, Prahova şi Ilfov. Vizate persoane care sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare a banilor

spot_img

Şase percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti, Prahova şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în legătură cu achiziţii intracomunitare de utilaje de construcţii, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 25 de milioane de lei.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 17 mandate de aducere, în Bucuresti, şi judeţele Prahova şi Ilfov, într-un dosar  privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

“În baza probatorului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014-2015 o societate comercială din Bucureşti ar fi  efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, utilaje (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, etc.) vândute ulterior pe teritoriul naţional”, anunţă Poliţia Capitalei.

 În scopul diminuării obligaţiilor fiscale, la efectuarea achiziţiilor intracomunitare, ar fi fost interpuse mai multe societăţi cu comportament de tip „fantomă” din România şi un alt stat intracomunitar. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 25 de milioane de lei.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.