28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 14:49
No menu items!

VIDEO. Pacientul din Brăila, legat de pat şi umilit de paznic şi infirmieră, a murit

spot_img

Bărbatul din Brăila, legat de pat şi înjosit de o infirmieră şi un paznic, a murit la spital. Pacientul, în vârstă de 64 de ani, cu multiple afecţiuni medicale, a avut parte de un tratament inuman în spital.

„Sunt o rudă a pacientului care a fost legat de mâini, pe targă. El era deja înregistrat la acest spital, se știa diagnosticul lui. Însă având dureri foarte mari, doamna asistentă, în loc să-i facă un calmant să-l ajute, mai bine a apelat la paznic și infirmieră să-l lege și să-i vorbească urât și cu un ton foarte ridicat: „Ce caută aici? La psihiatrie, eu am copii acasă, nu vreau să înnebunesc”. Sunt cuvintele doamnei asistente care a empatizat cu suferință rudei mele. Va trimit o imagine a mâinii cu semnele lăsate în urma a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu ce cauta astfel de oameni acolo. Ruda mea a decedat azi-noapte”, a scris una dintre rudele bărbatului către Observator.news.

În imaginile apărute în mediul on line se vede cum un paznic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila îl leagă de pat pe bărbat, iar o infirmieră afirmă că acesta ar trebui să fie ”la nebuni”. „Am şi eu familie şi copii acasă, nu stau să mă bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniţi pe noi. Da ce, e psihiatrie aici?”

Conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă internă. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii din Brăila s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. Şi spitalul a început o anchetă, doar că purtătorul de cuvânt are o explicaţie halucinantă pentru comportamentul angajaţilor.

D.Constantin