20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:22
No menu items!

VIDEO. O fetiţă a fost adusă pe lume din pântecele mamei ucise

spot_img

O fetiță a venit pe lume într-un mod miraculos, după ce a fost salvată din pântecul mamei sale ucise de o bombă israeliană.

Sabreen al-Sakani, o femeie însărcinată în șapte luni și jumătate, a murit înainte să își strângă copilul în brațe, în urma unui atac lansat de către Israel asupra Fâșiei Gaza, potrivit dailymail.

Tragedia s-a petrecut, sâmbătă seară, atunci când israelienii au bombardat orașul palestinian Rafah. După miezul nopții, o bombă a lovit casa în care Sabreen și familia sa dormeau. În urma exploziei, soțul și fiica sa cea mare au murit pe loc, iar ea s-a ales cu răni grave și a fost transportată de urgență la spital, unde a fost supusă unei operații de cezariană.

În timp ce se afla pe masa de operație, Sabreen a murit, însă, din fericire, medicii au reușit să salveze copilul ce se afla în pântecul său, o fetiță care cântărea 1,4 kilograme.

Timp de câteva ore, fetița le-a dat mari emoții medicilor care au fost nevoiți să o resusciteze de mai multe ori pentru a o salva. Câteva ore mai târziu, micuța supraviețuitoare dormea liniștită în incubatorul pe care medicii au lipit o hârtie pe care scria „bebelușul martirei Sabreen al-Sakani”.

Bebelușul va sta timp de o lună în spital

Deoarece a fost născută prematur, fetița se confruntă cu o dificultate respiratorie, iar medicii îi monitorizează constant evoluția.

be

„Putem spune că există un progres în starea sa de sănătate. Dar situația încă e riscantă. Acest sindrom de detresă respiratorie este cauzat de nașterea prematură. Acest copil ar fi trebuit să fie în uterul mamei acum”, a declarat unul dintre medicii care monitorizează permanent evoluția micuței.

D.Constantin