12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:49
No menu items!

VIDEO/ Ministerul rus al Apărării a făcut publice imagini cu o coloană de tancuri şi vehicule militare care părăsesc Peninsula Crimeea

spot_img

Ministerul rus al Apărării a publicat, miercuri, imagini video cu o coloană de tancuri şi vehicule militare, care ar părăsi Peninsula Crimeea, pe un pod de cale ferată după încheierea exerciţiilor militare.

„Unităţile din districtul militar Sud care şi-au încheiat participarea la exerciţiile tactice în poligoane din peninsula Crimeea se îndreaptă cu trenul către locurile de încartiruire permanentă”, a informat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Totodată, potrivit Reuters, ministerul rus a publicat un video cu o coloană de echipament militar rusesc şi de trupe care părăsesc Crimeea.

Preşedintele american Joe Biden a declarat, marţi, că peste 150.000 de soldaţi ruşi sunt încă plasaţi la graniţa cu Ucraina, după ce Occidentul a privit cu scepticism anunţul Moscovei referitor la o retragere parţială.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat și el, marți, că până acum nu a văzut niciun semn de reducere a prezenței militare a rușilor la granița cu Ucraina.

”Nu am văzut până acum niciun semn de dezescaladare și de reducere a prezenței militare la granița cu Ucraina. Semnalele diplomatice ne oferă însă motive de optimism precaut. Le cerem să retragă trupele”, a declarat secretarul general al NATO, într-o conferință de presă la Bruxelles.

                                                                                                                  Adina Silav