11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:55
No menu items!

VIDEO. Interlopul Fane Căpățână, reținut după ce l-a lăsat fără bani pe un muncitor din Sri Lanka. S-a dat drept polițist și i-a făcut control corporal

spot_img

Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, a fost reținut de polițiști după l-a lăsat fără bani pe un cetățean din Sri Lanka. 

Potrivit Poliției Capitalei, la data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înselăciune.

Asta după ce, în urmă cu o lună, Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost  utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

                                                                                                                 Adina Silav