6.9 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 2:29
No menu items!

VIDEO Incendiu la un depozit de petrol din Rusia. Zeci de alte incendii de vegetație

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit duminică noaptea la un depozit de petrol din oraşul Briansk din Rusia, au anunțat agenţiile de presă ruse, citând ministerul pentru situaţii de urgenţă. Alte surse au declarat pentru agenția Interfax că două depozite au luat foc. În alte zone ale Rusiei, zeci de incendii de vegetație au izbucnit luni dimineață.

Ministerul pentru Situații de Urgență a confirmat că a avut loc un incendiu. Există, de asemenea, o confirmare că este vorba despre rezervoarele de combustibil”, a relatat TASS.

„Două depozite pentru produse petroliere sunt în flăcări în Bryansk”, a declarat o sursă informată pentru Interfax.

„Dis de dimineață, un rezervor cu motorină a luat foc pe teritoriul complexului petrolier de pe Snezhetsky Val. Focul a cuprins un rezervor cu un volum de 10.000 de metri cubi”, a mai declarat sursa citată.

Prin Briansk trece conducta de țiței Druzhba (Prietenia) construită pe vremea URSS pentru alimentarea țărilor din Europa de Est și una dintre cele mai lungi din lume.

În alte zone, cum ar fi Primorye, pompierii din Rusia se confruntă cu zeci de incendii forestiere.

„La ora 00:00, ora Moscovei, pe 25 aprilie, au avut loc 19 incendii forestiere pe teritoriul Federației Ruse pe o suprafață de 586 de hectare, pe care s-au efectuat lucrări active de stingere, inclusiv: 8 incendii pe terenurile fondului forestier pe o suprafață de 402 hectare (teritoriul Primorsky), 8 incendii pe terenurile fondului forestier pe o suprafață de 169 hectare (regiunea Sverdlovsk)”, a declarat serviciul de presă al Protecției Pădurilor Aviației federale.

În Rusia, în ultima săptămână, au avut loc cel puțin șase incidente bizare, incluzând incendii la instituții militare și fabrici de arment, dar și colapsul unui baraj.

E. Stan