16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:44
No menu items!

VIDEO Imagini șocante în SUA. Un bărbat a murit, după ce a fost bătut fără milă de polițiști

spot_img

Un nou caz de agresiune în care sunt implicați polițiști șochează SUA. Un bărbat de culoare a fost lovit fără milă de oamenii legii, care au mințit apoi că acesta a murit pe loc într-un accident de mașină.

Pe 10 mai 2019, Ronald Green, un afro-american din Monroe, oraș aflat în nordul Louisianei, a murit după ce mașina pe care o conducea a intrat într-un copac, în timp ce încerca să scape de poliție. Aceasta a fost, timp de doi ani, varianta oficială raportată de autorități.

Însă, mai multe clipuri video făcute publice zilele acestea arată că lucrurile au stat complet diferit.

Imaginile filmate chiar de camerele pe care le purtau polițiștii și făcute publice de Associated Press arată că imediat după accident Green cere iertarea polițiștilor și le spune că a fugit pentru că s-a speriat. Portiera din dreptul șoferului este deschisă, un polițist se apropie și îi spune ”arată-mi dracului mâinile, cretinule”.

”Ok, Ok. Îmi pare rău. Sunt speriat. Domnule polițist, sunt speriat. Sunt fratele vostru. Sunt speriat”, se aude Green zicând.

În ciuda apelurilor sale, un polițist folosește un taser cu electroșocuri. Green se aude apoi gemând de durere în timp ce e culcat la pământ. Un polițist îl încătușază, în timp ce un altul îl lovește de mai multe ori. ”Sunt plin de sângele lui. Sper că tipul ăsta nu are SIDA”, se aude un polițist zicând, în timp ce Green geme în continuare în agonie.

La un moment dat, un polițist îl târăște, pur și simplu, pe asfalt, după care e lăsat să zacă cu fața în jos, în timp ce polițiștii se șterg pe mâini și pe față de sângele lui. AP nu a publicat și aceste ultime imagini, dar descrie ce se întâmplă. În total, doar puțin peste 2 minute din cele 46 cât are înregistrarea au fost publicate.

Clipurile au apărut în presă în contextul în care o anchetă vizează modul în care a murit Green. Poliția din Louisiana a emis un comunicat în care spune că nu a autorizat publicarea imaginilor și că autoritățile care investighează cazul, inclusiv FBI, le-au cerut să nu furnizeze informații.

Ancheta a fost deschisă după ce fiica lui Green a depus, în mai 2020, o plângere în care acuză că tatăl său a fost brutalizat de 7 polițiști și că a murit din cauza rănilor suferite, nu în urma accidentului.

Primele cercetări făcute de poliția din Louisiana aratau într-adevăr că bărbatul a fost reținut și la scurt timp nu a mai răspuns stimulilor, așa că a fost chemată ambulanța și Green a murit în drum spre spital. Asta contrazice raportul inițial al polițiștilor, care au fost implicați în caz și care au spus că Green a murit pe loc în momentul în care a lovit un copac.

În prezent, unul dintre polițiștii implicați este în concediu fără plată fiind anchetat într-un alt caz. Un altul a primit o suspendare din activitate de 50 de ore, iar cel care l-a bătut pe Green a murit anul trecut într-un accident rutier.