12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:07
No menu items!

VIDEO/Imagini din mijlocul luptei cu flăcările a militarilor români, în Grecia. Incendiu violent în Attica

spot_img

Un incendiu uriaș a izbucnit, luni, în regiunea grecească Attica, în zona în care se află pompierii români. Flăcările au afectat o suprafață semnificativă de pădure și mai multe locuințe.

Militarii români au observat incendiul în timp ce se întorceau din zona Vilia, acolo unde au participat la prima lor misiune de când au ajuns, sâmbătă, în Grecia.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, este vorba despre un incendiu de pădure de mare amploare, care a afectat o suprafață semnificativă, fiind cuprinse de flăcări și mai multe locuințe.

A fost anunțată imediat autoritatea elenă, concomitent fiind trimise la fața locului toate mijloacele de interventie române din cadrul modulului.

Pompierii români acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu 8 autospeciale de stingere, 4 cisterne cu apă, un container multirisc, drona și autoturisme de teren.

Potrivit publicației elene Greek Reporter, un nou incendiu major a izbucnit în Vilia, din regiunea Attica, la vest de Atena, unde pompierii reușiseră să controleze focarul. În cursul zilei de luni, puțin după ora locală 13.00, autoritățile au ordonat evacuarea satelor Vilia și Profitis Ιlias, aflate la aproximativ 50 km de Atena.

                                                                                                                    Adina Silav