28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 15:29
No menu items!

VIDEO. Imagini cu vehicule militare rusești în sala turbinei de la centrala Zaporojie, în apropiere de reactorul nuclear

spot_img

Un videoclip online arată vehicule militare rusești în interiorul unei camere a turbinelor conectate la un reactor nuclear de la centrala Zaporojie din Ucraina, unde bombardamentele din ultima perioadă au alimentat temerile legate de un dezastru nuclear. CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea videoclipului, însă nu este clar când a fost făcută filmarea.

Imaginile au început să circule, joi, pe rețelele sociale.

Materialul filmat înfățișează una dintre cele șase săli cu turbină situate în partea de vest a centralei nucleare, care este poziționată, la rândul său, aproape de orașul Energodar.

Fiecare sală cu turbină este conectată la și încorporată într-o construcție masivă, în care se găsește un reactor nuclear, precizează CNN.

Vehicule militare ruse la 130 de metri de reactorul nuclear

Vehiculele militare rusești, care par să fie camioane folosite în mod uzual de trupele Moscovei, se află pe latura vestică îndepărtată a clădirii, la parter, la circa 130 de metri de reactor. În video apar cel puțin cinci vehicule – dintre care unul este marcat cu simbolul „Z”, specific unităților care iau parte la războiul din Ucraina.

În apropiere se văd și cel puțin două amenajări care seamănă cu niște corturi.

Lângă vehicule se află diverși paleți. Nu este clar dacă paleții și corturile au legătură cu soldații ruși sau cu funcționarea centralei nucleare.

CNN amintește că Rusia a declarat anterior că singurele echipamente militare pe care le-a amplasat la centrala Zaporojie sunt cele legate de misiunile de pază.

Însă, temerile legale de un incident la centrala nucleară de la Zaporojie au fost amplificate, joi seară, în urma anunțurilor referitoare la faptul că rușii i-ar fi instruit pe angajaţii centralei să nu se prezinte la lucru astăzi.

 

                                                                                                                    Adina Silav