11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:56
No menu items!

VIDEO. Hala Laminorul, unde este organizat Târgul de Crăciun al lui Negoiță ”Wonderland”, fără autorizație de incendiu. Sute de oameni vizitează zilnic târgul

spot_img

Hala Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu și nici instalații de alarmare sau stingere a focului funcționale. Algorithm Construcții S3, firma care o administrează, a fost amendată cu 60.000 de lei. Doar în primul weekend al târgului de Crăciun, au fost acolo 200 de mii de oameni, potrivit Europa Liberă.

Neregulile de la Hala Laminor din București (sectorul 3) au fost descoperite de pompierii de la ISU București, la un control, pe 29 noiembrie. Pompierii au scris în procesul verbal de sancționare că nu există o autorizație de securitate la incendiu, așa cum prevede legea. Iar instalațiile de stingere a focului și cele de evacuare a fumului nu fuseseră montate în întregime.

În incinta halei fără autorizație de securitate la incendiu a fost amenajat Wonderland, cel mai mare târg de Crăciun din țară, după cum anunța o reclamă care a rulat la televiziuni. Pe lângă chioșcurile de la târg, a fost montată și o scenă pentru spectacole.

Pe 30 noiembrie, Hala Laminor s-a umplut de mii de oameni veniți la inaugurarea Wonderland, târgul de Crăciun. Pe pagina de internet dedicată evenimentului au fost postate clipuri în care se vede aglomerația. La fel a fost în fiecare zi de atunci.

Reamintim că în iunie 2023 un incendiu a izbucnit la Hala Laminor, care a afectat aproximativ 100 de mp de acoperiș. Viceprimarul sectorului 3, Lucian Judele, a declarat pentru G4Media că pe acoperișul halei se montau panouri fotovoltaice. De asemenea, viceprimarul a acuzat administrația sectorului 3 că în clădire au fost organizate deja două evenimente publice (un târg de nunți și o expoziție de ambarcașiuni) fără să existe autorizație ISU.

D.Constantin