20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 15:56
No menu items!

VIDEO/FOTO Traficanții de heroină din Capitală, căutați de polițiști, după ce drogurile au făcut victime la Festivalul Saga

spot_img

Unsprezece percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi Ilfov, la traficanţi de droguri. Este vizat un grup format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuţia de heroină în Capitală.

”La data de 8 iunie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, desfăşoară o operaţiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc. Sunt efectuate 11 percheziţii omiciliare, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Este vizat un grup infracţional organizat, format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuţia de heroină în Capitală”, a anunţat Poliția Română.

Persoanele bănuite vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri şi luarea eventualelor măsuri  preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Operaţiunea se derulează cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Perchezițiile au loc în contextul în care, în cele trei zile de Saga Festival, care a avut loc în Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au constatat 129 de infracţiuni, majoritatea fiind pentru trafic şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Buzău că a dispus o analiză la nivelul ministerului pe care îl conduce pentru a identifica modul de eficientizare a activităţii de prevenire şi combatere a consumului de droguri.

De asemenea, șeful DIICOT va fi chemat în Parlament pentru a oferi explicații după ce un tânăr a murit și alți 17 au ajuns la spital din cauza consumului de droguri în timpul Festivalului Saga, cererea fiind depusă, marți, la Comisia de Apărare.

                                                                                                                 Adina Silav