7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:33
No menu items!

VIDEO/FOTO Lărgirea plajei de la Mamaia, un coșmar și pentru turiști, și pentru investitori

spot_img

Tot mai mulți investitori sunt nemulțumiri de noua plajă din stațiunea Mamaia. Oamenii de afaceri încep să ceară suspendarea contractelor pentru spațiile pe care le-au închiriat. Asta, după ce turiștii s-au plâns că apa este prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul de pe plajă nu mai este fin.

Oamenii de afaceri susțin că își pierd clienții, în condițiile în care turiști preferă să meargă în alte stațiuni pentru a evita plaja din Mamaia.

Mai mult, lărgirea plajei a adus și o altă problemă, aceste suprafețe nefiind cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

Roberto Tortora, operator de plajă, este unul dintre investitorii care a avut numeroase întâlniri cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și cu celelalte instituții.

“Ne-am trezit că plaja nu ne mai permite să continuăm afacerea din cauza acestor modificări. Clienții nu doresc să stea pe zona de faleză, în condițiile în care apa este la 300 de metri distanță. Voi suspenda contractul pentru acest an. Gestionez și o plajă, la Năvodari, pe care o vom exploata deoarece este mai rezonabil. Acolo s-a făcut o lărgire mai mică a plajei”, a declarat Tortora Roberto pentru DC News.

De asemenea, lărgirea plajei din Mamaia îi expune pe turiști la un risc major atunci când apa se retrage în mare. Salvamarii au tras un semnal de alarmă după ce plaja a fost extinsă.

„Faptul că s-a lărgit plaja înseamnă că s-a micșorat zona de îmbăiere pentru turiști. Dacă pe noua zonă nisipată aveam înainte 150-200 de metri, depinde de configurația plajei sau fundul mării, acum e redusă undeva pe la 50 de metri, cel puțin în prima parte“, a subliniat Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia.

                                                                                                                 Adina Silav