3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:01
No menu items!

VIDEO/FOTO “Copilul fenomen” al motorsportului românesc, o nouă victorie

spot_img

La doar 2 săptămâni după ce a devenit cea mai tânăra campioană europeană de drift la campionatul din Grecia, românca Alice Ene a mai bifat o victorie, la Campionatul de Drift din Cehia.

Alice Ene, în vârstă de 14 ani, a câștigat finala Campionatului de Drift din Cehia, desfășurată pe circuitul Brno, la startul competiției fiind înscriși peste 60 de piloți din 5 țări, mulți dintre ei cu foarte mare experiență.

“Participarea în cadrul acestei finale s-a dovedit a fi o adevărată aventură, chiar nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Când am plecat de acasă, tragetul nostru era doar participare și acumulare de experiență. Cu atât mai mult că veneam obosiți si încă nerefăcuți după etapele din Grecia, de la Nigrita si Serres. Aliniata la start cu mașina foarte bine setată si pregătită, Alice a reușit să treacă pe rând de toți piloții, totodată reușind să și câștige etapa”, a declarat tatăl adolescentei, Sorin Ene, cunoscutul pilot de Drift, care este și Trainer / Spoter pentru fiica sa.

Publicul și organizatorii, dar mai ales arbitrii au fost impresionați de evoluția și rezultatul obținut de  Alice.

Pentru familia și echipa Ene urmează o scurtă perioadă de odihnă, după care va începe pregătirea sezonului 2022 –  revizia generală a mașinilor de competiție (mașinile sunt desfăcute până la ultimul șurub, verificate și asamblate la loc),

Alice Ene a devenit, în urmă cu două săptămâni, cea mai tânăra campioană europeană de drift la campionatul din Grecia. Fata a avut o evoluție spectaculoasă la campionatul Drift Kings, unde a câștigat titlul de Drift Queen 2021.

La doar 13 ani, Alice Ene a obținut licența FRAS de Pilot profesionist de drift.

                                                                                                                    Adina Silav