15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 5:26
No menu items!

VIDEO/FOTO Contrabandiști de țigări, alergați prin pădure. Polițiștii de frontieră au tras focuri de armă

spot_img

Polițiștii de frontieră au confiscat țigări în valoare de peste 50.000 de lei de la mai mulți contrabandiști, care le-au abandonat, după ce oamenii legii au tras focuri de armă.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au organizat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Astfel, vineri, pe direcţia localităţii de frontieră Dersca, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări.

În momentul în care au fost depistate de către poliţiştii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit în direcţii diferite. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, reușind reţinerea unei persoane, cetăţean român, în vârstă de 23 de ani.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii Hilişeu Crişan, din judeţul Botoşani, mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări dinspre linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional.

Persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat în direcţii diferite, în momentul în care au fost descoperite. Și de această data, polițiștii de frontieră au tras focuri de armă în plan vertical.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentelor.

La inventarierea tuturor bunurilor a reieşit faptul că în coletele respective se aflau 99.600 de ţigarete (4.980 de pachete), în valoare de 50.092 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

                                                                                                                    Adina Silav