15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:14
No menu items!

VIDEO/ FOTO Apele au făcut prăpăd în Vrancea. Zeci de case inundate și oameni evacuați. Motopompe, trimise de la București

spot_img

Pompierii au intervenit, duminică, la zeci de gospodării din Vrancea pentru a evacua oameni și a scoate apa din casele oamenilor. Cele mai mari probleme sunt în comuna Biliești, unde apele au înconjurat casele. În Năruja, culturile au fost puse la pământ de o grindină cât oul de porumbel.

Potrivit ISU Vrancea, în comuna Biliești 𝟳𝟬 de gospodării și 𝟯𝟱 de locuințe au fost afectate și mai multe drumuri comunale au fost inundate. Au fost salvate 𝟭𝟳 persoane, iar 𝟰𝟬 de persoane s-au autoevacuat din calea apelor. Pompierii militari acționează în zonă pentru limitarea pagubelor provocate de ape. Se fac îndiguiri cu saci de nisip. În urma intervențiilor, pompierii militari au salvat mai multe animale.

De asemenea, echipajele de pompieri din cadrul detașamentului de Pompieri Focșani au acționat în Focșani, pe strada Panduri pentru evacuarea apei, pe strada Eroilor și pe strada Aleea Florilor pentru degajarea unor arbori căzuți la pământ.

În același timp, echipaje ale pompierilor militari de la Secția de Pompieri Adjud au intervenit în comuna Ploscuțeni, satul Argea, pentru evacuarea apei din mai multe curți și grădini.

În comuna Tulnici, satul Lepșa, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tulnici și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tulnici au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești a acționat pentru evacuarea apei refulată de canalele situate pe strada Democrației și pe strada Toporașilor.

În localitatea Tâmboiești, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tâmboiești a intervenit pe DJ 202 E pentru desfundarea rigolelor.

Grindină cât oul de porumbel la Năruja

În localitatea Năruja, localnicii au fost surprinși de  o cădere de grindină cum rar au mai văzut. Piatra căzută, cât un ou de porumbel, a pus la pământ culturile din zonă, conform jurnaldevrancea.ro.

ISU București-Ilfov a anunțat, duminică seară, că 2 motopompe de mare capacitate și 4 motopompe transportabile au fost direcționate către județul Vrancea, pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru extragerea apei din locuințe și gospodării.