24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 19:40
No menu items!

VIDEO. După temperaturi de peste 43 de grade Celsius, inundații apocaliptice

spot_img

China se confruntă cu temperatri la extreme, de la caniculă de peste 40 de grade Celsius, ploile au pus stăpânire pe țară

Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni Xinhua şi AFP citând autoritatea care monitorizează situaţiile de urgenţă.

Provincia Guangdong, cea mai prosperă şi cu cea mai mare populaţie din China, este afectată de joi de ploi diluviene care au crescut nivelul apelor, provocând temeri că ar putea urma „inundaţiile secolului”.

În afară de cele 11 persoane dispărute, peste 53.000 de persoane din provincie au fost evacuate, marea majoritate din oraşul Qingyuan, la circa 60 kilometri de capitala provinciei, Guangzhou (Canton).Luni erau aşteptate furtuni violente, cu precipitaţii puternice şi în metropola Shenzen, învecinată cu Hong Kong şi sediul a numeroase companii tehnologice.

Intemperiile din ultimele zile au provocat de asemenea alunecări de teren în zonele montane.Precipitaţiile puternice nu sunt un lucru neobişnuit în sudul Chinei, mai ales vara. China se confruntă însă în ultimele luni cu condiţii meteorologice extreme, exacerbate potrivit unor cercetători de schimbarea climatică. Schimbarea climatică provocată de gazele cu efect de seră emise de oameni a determinat intensificarea fenomenelor meteo extreme, susţin aceşti cercetători.

D.Constantin