16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:35
No menu items!

VIDEO. Discipol al lui Gregorian Bivolaru, acuzat de trafic de persoane și viol

spot_img

Un „maestru spiritual” și instructor de yoga din Capitală este acuzat de trafic de persoane și viol. El a recrutat opt victime, pe care le-a exploatat sexual, obţinând 1,4 milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost discipolul lui Gregorian Bivolaru.

”La data de 25.04.2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, împreună cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol”, transmite Poliţia Capitalei.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2012 şi până în luna aprilie 2024, în municipiul Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecţi, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane. 

Astfel, unul dintre aceştia, lider al grupului infracţional, exercitându-şi autoritatea în calitate de „maestru spiritual” şi instructor de yoga, a recrutat opt victime, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate – lipsite de sprijinul familial, cu o experienţă redusă de viaţă, fără mijloace materiale de subzistenţă –  şi sub pretextul unei evoluţii spirituale, cu sprijinul celorlalţi suspecţi – le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea şi difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracţional.

Victimele au fost adăpostite de suspecţi în apartamentele pe care le deţin, în Bucureşti, fiindu-le asigurată şi logistica necesară realizării activităţii de videochat.

De asemenea, membrii grupului infracţional au deschis conturi bancare, în numele unor societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obţinute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestaţiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui “grup de lucru”, unde acestea erau obligate să anunţe momentul începerii/încheierii activităţii.

Din investigaţiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime  de a-şi exprima voinţa, a întreţinut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.

Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecţii au obţinut din activităţile infracţionale săvârşite aproximativ 1,4 milioane de euro.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

                                                                                                                Adina Bucur