14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:01
No menu items!

VIDEO/ Descinderi la traficanții de persoane. Proprietăți de aproape 1,5 milioane de euro, puse sub sechestru

spot_img

Polițiștii au descins la traficanți de persoane din Călărași și București, unde au fost identificate imobile, terenuri, o fermă, utilaje și autoturisme, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro pentru punerea sub sechestru.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea  procurorilor DIICOT – BT.Călărași, au efectuat 12 percheziții, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

“Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2010, persoanele în cauză ar fi recrutat mai multe tinere, prin metoda „loverboy” sau prin cumpărare de la alți traficanți, le-ar fi cazat în mai multe imobile din municipiul Călărași, apoi le-ar fi transportat în Spania, unde ar fi fost exploatate sexual, în mai multe cluburi sau în locațiile clienților”, anunță Poliția Română.

Pentru documentarea cauzei, a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu Poliția Națională din Spania (CGEF – UCRIF Central). La percheziții au participat 2 ofițeri de poliție din cadrul Poliției Naționale a Spaniei și 2 ofițeri de legătură din cadrul Ambasadei Spaniei la București.

În urma descinderilor, au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur, 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente și înscrisuri ce prezintă interes în acest caz.

De asemenea, în vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, pentru garantarea confiscării speciale și extinse și a reparării pagubei produse prin infracțiuni, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, astfel: 9 imobile de locuit, dintre care 3 imobile tip vilă, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule și mai multe conturi bancare, având un sold de aproximativ 120.000 de euro.

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.