19.7 C
București
luni, 27 mai 2024 - 12:25
No menu items!

VIDEO/ Descinderi în Timișoara, la traficanții de migranţi. Ce au găsit polițiștii în două apartamente

spot_img

Poliţiştii de frontieră au destructurat o rețea infracţională constituită din irakieni, specializată în traficul de migranţi. Mai mulți cetățeni străini, din Siria, Iran, Irak, Tibet și India, au fost găsiți, luni, în două locuințe din Timișoara, unde așteptau pentru a fi preluați și transportați cu TIR-urile în vestul Europei.

Potrivit Poliției de Frontieră, începând din luna septembrie, poliţiștii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au desfăşurat investigaţii şi activităţi procedurale, pentru documentarea activităţii infracţionale a unei reţele de trafic de migranţi, având ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea și transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu și Asia către state din vestul Europei.

Persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care erau bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Aceștia preluau grupurile de migranți și se ocupau cu adăpostirea lor în locații din municipiul Timișoara, perioadă în care organizau îmbarcarea în ansambluri rutiere pentru a fi trecuți ilegal frontiera spre state din vestul Europei.

Migranții plăteau organizatorilor sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au efectuat, luni, percheziţii la două locații din Timişoara, unde au fost depistaţi şi conduşi la sediul inspectoratului 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet și India.

                                                                                                                  Adina Silav