13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:56
No menu items!

VIDEO/ Descinderi în București și Ilfov. Elvis Pian, acuzat de șantaj după ce a cerut bani pentru returnarea unei mașini furate

spot_img

Polițiștii au descins, joi, la mai multe adrese din București și Ilfov, fiind ridicat un bărbat care este acuzat că a cerut bani pentru returnarea unei mașini furate.

Polițiștii de la Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere  pe raza municipiului București și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de furt calificat, șantaj și favorizarea făptuitorului.

Asta după ce, în luna mai, o persoană a sesizat dispariția autoturismului, parcat pe o stradă din centrul Capitalei. Iar, după furt, proprietarul a fost contactat de persoane necunoscute, care i-au transmis că, în schimbul unor sume de bani, îi pot determina pe hoți să înapoieze mașina.

Una dintre persoane, pe numele căreia era emis mandat de aducere, a fost depistată de polițiști pe raza județului Ialomița. În autoturismul acesteia au fost găsite și ridicate sume de bani în lei și euro, precum și o armă neletală, supusă autorizării, pentru care nu deținea permis.

Potrivit unor surse din Poliție, acesta este Elvis Pian, fratele liderului grupării interlope Duduianu, Emi Pian, asasinat în vara anului trecut. El a fost reţinut de polițiști pe autostrada Soarelui. Anchetatorii îl au în vizor în acest caz și pe Amar Duduianu.

Audierile se desfășoară la sediul Serviciului Furturi Auto.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

                                                                                                                    Adina Silav