17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 10:39
No menu items!

VIDEO. De unde provenea drona cu explozibil, căzută în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche. A fost aruncată în aer

spot_img

Drona explozivă găsită la Tiulenovo, în nordul coastei bulgare a Mării Negre, a fost distrusă la faţa locului de o echipă de militari specializaţi.

„Verificările au arătat că este vorba de un obuz de mortier de 82 de milimetri ataşat la resturi de dronă”, a transmis, luni, Ministerul bulgar al Apărării, adăugând că, „din cauza stării proaste în care se afla, s-a considerat că muniţia nu poate fi transportată” şi de aceea a fost distrusă la faţa locului, după instalarea unui perimetru securizat.

„Putem presupune cu siguranţă că această dronă este legată de conflictul din Ucraina. Acest război aduce inevitabil riscuri în continuă creştere pentru securitatea noastră”, a declarat presei ministrul Apărării, Todor Tagarev. 

După descoperirea dronei, poliţia bulgară a blocat luni accesul în zona de andocare a bărcilor din Tiulenovo, o localitate turistică în nordul litoralului bulgar al Mării Negre, oraș situat la câteva zeci de kilometri de Vama Veche.

Potrivit media bulgare, drona, care transporta explozibili, a ajuns în zonă duminică seara târziu. 

O echipă de cinci genişti de la baza navală din Varna a fost mobilizată luni dimineaţa la faţa locului pentru a examina obiectul.

 

                                                                                                                 Adina Silav