15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 7:40
No menu items!

VIDEO/FOTO. Mesaje RO-Alert, pentru locuitorii din Tulcea şi Galaţi. O dronă kamikaze a căzut la aproape 35 de km de granița cu România

spot_img

Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, deoarece exista posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea a fost informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

“Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Rusia a atacat cu drone în apropiere de Periprava

Rusia a atacat cu drone, azi-noapte, în apropiere de localitatea Periprava.

Un localnic din Periprava a surprins momentul în care dronele rusești lovesc un mic oraș ucrainean la malul Dunării.

Cel mai probabil, ținta rușilor a fost localitatea ucraineană Vâlcov, cu 7.000 de locuitori, situată chiar în apropiere de satul românesc Periprava.

O dronă kamikaze a căzut la aproape 35 de km de granița cu România

O dronă kamikaze a căzut noaptea trecută în Bulgaria, la marginea unei localități din nord-estul țării, la aproximativ 35 de kilometri de granița cu România.

Autoritățile de la Sofia nu știu dacă aparatul de zbor aparține Ucrainei sau Rusiei, dar spun că încărcătura explozivă nu s-a detonat pentru că aterizarea a fost una destul de lină.

Jurnaliștii bulgari scriu că drona are trei metri lungime, iar bomba – aproximativ 50 de centimetri.

Zona a fost izolată, în timp ce geniștii au fost trimiși la fața locului, să dezamorseze încărcătura explozivă.

                                                                                                               Adina Silav

SURSA FOTO: Facebook/Radoslav Rusev