22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:59

VIDEO Cutremur cu magnitudine de 8,2 în Peninsula Alaska. O filmare dintr-o locuință arată puterea seismului

spot_img

Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seară la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune, au precizat autorităţile americane, potrivit Reuters. Camera video dintr-o locuință a surprins seismul deosebit de puternic, încât casa pare că se răstoarnă cu susul în jos.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adâncime de 35 de kilometri, transmite Agerpres.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Totuși, o nouă evaluare a Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) estimează magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la numai 10 kilometri.

Potrivit CNN, au urmat cel puțin două replici puternice, inclusiv o magnitudine preliminară de 6,2 grade pe scara Richter și o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter.

Poliția din orașul Kodiak, cel mai mare oraș din insula cu același nume, i-a sfătuit pe locuitori să se mute pe un teren înalt

În oraș sună continuu alarmele care anunță un puternic tsunami, urmare a seismului.

C.D.