13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:06
No menu items!

VIDEO Cluj, lovit de un ciclon local, duminică seară. Străzile au fost acoperite de apă, iar zeci de copaci au fost doborâți

spot_img

O furtună de doar câteva minute a inundat, duminică noapte, municipiul Cluj-Napoca. Zeci de străzi au fost acoperite de ape. A plouat torențial, iar vântul a bătut cu forță. Specialiștii vorbesc despre un ciclon local. Zeci de case au rămas fără curent, iar pompierii au avut peste 150 de solicitări.

Furtuna s-a pornit dintr-o dată și a crescut în intensitate. Străzile au fost inundate și acoperite cu grindină, iar traficul s-a desfășurat cu mare dificultate din cauza apei acumulate, dar și a copacilor care au fost doborâți de vântul puternic.

După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Astfel, au fost dislocate pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități.

Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții

 

 

 

C.Dumitrescu