18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:43
No menu items!

Circulaţie feroviară perturbată din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată. Ce trenuri au întârzieri

spot_img

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii speciale pe relaţia Strehaia – Ciochiuţa – Tâmna după ce linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de arborii prăbuşiti pe calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate a anunțat, luni, că circulaţia trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuţa – Tâmna, linie simplă, se desfăşoară în condiţii speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de arborii prăbuşiti pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere. Tracţiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

Această măsură este menţinută şi în următorul interval orar, în care Regionala CF Craiova acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, ambele rupte de copacii prăbuşiţi, şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă avariată. 

Personalul feroviar a intervenit la faţa locului încă din cursul nopţii, pentru tăiere şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe calea ferată, urmare a unei furtuni care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt în partea de sud a ţării.

”Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică de arbori prăbuşi au impact direct asupra desfăşurării traficului feroviar în condiţii normale, întrucât în astfel de situaţii sunt necesare manevre de cuplare-decuplare a locomotivelor Diesel la fiecare garnitură, pentru a putea tranzita zona afectată şi pentru a menţine continuitate în graficul de circulaţie. Astfel, trenurile care au staţionat în curşul nopţii în gările adiacente, până la finalizarea operaţiunilor de tăiere şi îndepărtare a copacilor de pe calea ferată şi reluarea circulaţiei cu locomotive Diesel, vor ajunge cu întârzieri în staţiile de destinaţie”, precizează CFR SA.

                                                                                                                  Adina Silav