27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:32
No menu items!

VIDEO. Circ și îmbrânceli în Parlament cu…Diana Șoșoacă

spot_img

Senatorul Diana Șoșoacă a fost marți protagonista unui scandal uriaș în Comisia Juridică a Senatului, după ce președintele comisiei Iulia Scântei (PNL) i-a interzis să intre în ședință cu masca transparentă pe care o poartă de obicei. Revoltată, Șoșoacă s-a îmbrâncit cu cei desemnați să-i interzică accesul în sala de ședință, a forțat deschiderea ușii, apoi a acuzat că a fost agresată și lovită și a apelat 112 pentru a chema în sprijinul ei forțele de ordine. La Parlament a ajuns, în urma apelului, și un echipaj al Secției 17 Poliție. 

Scandalul a început după ce Diana Șoșoacă a avut un schimb aprins de replici cu președintele Comisiei Juridice Iulia Scântei. Reprezentanta liberalilor i-a reproșat Dianei Șoșoacă faptul că masca sa protecţie e neconformă și i-a refuzat accesul în sala de ședință.

„Arătaţi-mi în Legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?”, a răbufnit Diana Şoşoacă.

„Singurul ordin care spune cum arată mască că trebuie să îmi acopere nasul și gura. Majoritatea parlamentarilor poartă mască albastră. Le-am cerut să îmi arate certificatul de conformitate al măștilor. Să fii tu parlamentar și să vii să spui că o mască e conformă sau nu e încălcare a legii. Doar pentru că esti președinta Comisiei Juridice, să spui tu că nu e conformă, înseamnă un abuz. E greu să înțeleagă aceste legi și e greu de crezut că poate conduce Comisia Juridică. A încercat să cheme jandarmii să ne dea afară și a vrut să interzică intrarea avocatului meu în sală”, a declarat Diana Șoșoacă.

Pentru a aplana conflictul cineva din staff-ul Senatului i-a oferit Dianei Şoşoacă o mască de protecţie regulamentară, dar aceasta a refuzat. 

„Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă înteresează opinia dvs., d-na Scîntei”, a mai spus senatoarea. 

„Atunci  nu vă las să intraţi!”, a replicat Iulia Scântei. 

Diana Şoşoacă a plecat pentru scurt timp din faţa uşii sălii de şedinţă, dar ulterior a revenit şi a intrat în sală, alături de avocatul ei. În semn de protest, ceilalți parlamentari, membri ai Comisiei Juridice, au părăsit sala de ședință. 

În stilul caracteristic, Șoșoacă a insistat. „Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist! Îmi rupeți piciorul. Trebuie să vă fac plângere penală. Cum vă numiți?!”, le-a spus Diana Șoșoacă celor care îi interziceau accesul în sală apoi a sunat la 112. 
 
Cora Dumitrescu