12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:17
No menu items!

VIDEO/ Captură impresionantă de substanţe psihoactive. Urmau să fie vândute în București și Iași pentru cel puțin 1 milion de lei

spot_img

Polițiștii au reținut, luni, un bărbat care deținea 2 kilograme de substanţe psihoactive. Acestea, în valoare de peste 1.000.000 de lei, urmau să fie vândute în București și Iași.

Potrivit Poliției Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, l-au ridicat pe bărbat în București, imediat după ce a ridicat un colet cu 2 kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ce ar fi fost expediat din Țările de Jos.

Din cercetări a reieșit că acesta a comandat substanțele psihoactive, pe care urma să le comercializate în București și Iași.

Sursa citată precizează că cele 2 kilograme de substanţe psihoactive ar fi putut duce la obţinerea unor profituri ilicite de peste 1.000.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Procurorul de caz a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de derulare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în condiţiile legii, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.

                                                                                                                    Adina Silav