26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:30
No menu items!

VIDEO/AUDIO România trimite în premieră un convoi terestru pentru stingerea de incendii în alt stat. 112 pompieri sunt în drum spre Grecia

spot_img

Imaginile din Grecia sunt apocaliptice. Flăcările înaintează cu o viteză uluitoare și localitate după localitate este evacuată. România se statelor UE care au sărit în ajutorul Greciei. Pentru prima oară țara noastră trimite un convoi terestru pentru a ajuta autoritățile elene la stingerea incendiilor de pădure. 112 pompierii români îi vor ajuta pe cei greci timp de zece zile.

Raed Arafat a detaliat din ce este compus convoiul care va ajunge în Grecia.

Am înaintat o propunere de un modul care va pleca din partea ISU. Modulul include 112 pompieri, 23 de autospeciale, dintre care 6 autospeciale de stingerea incendiilor de pădure, două cisterne, un centru de comandă, patru containere cu echipamente, un generator de mare capacitate, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenție și două microbuze și 4 autopeciale de primă intervenție”.

Sursa: Europa Fm

Convoiul va sta în Grecia timp de zece zile, dar perioada poate fi prelungită, în funcţie de evoluţia incendiilor. Costurile de deplasrea vor fi suportate în proporţie de 75 % de Mecanismul de protecţie civilă europeană.

Între timp, grecii și toți turiștii aflați pe insule în vacanță primesc continuu mesaje de alertă.

 

C.D.