8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:06
No menu items!

VIDEO. Atentat la Kiev: un bărbat a detonat un dispozitiv exploziv într-un tribunal

spot_img

Un bărbat a murit miercuri în incinta unui tribunal din Kiev după ce s-ar fi baricadat într-o încăpere şi ar fi declanşat un dispozitiv exploziv, a declarat ministrul de Interne Ihor Klimenko.Oficialul a notat că este vorba despre „informaţii preliminare”, relatează Reuters.

Incidentul s-a petrecut miercuri la tribunalul Şevcenkivski din centrul capitalei ucrainene.Doi membri ai unei unităţi speciale de reacţie rapidă au fost răniţi în timpul încercării de a-l reţine pe bărbat. În timpul incidentului s-au auzit două zgomote puternice.

Ministrul de interne Klimenko le-a spus reporterilor de la faţa locului că bărbatul „a murit probabil din cauza unui dispozitiv exploziv”. Ulterior, el a scris pe Telegram: „Conform informaţiilor preliminare, s-a aruncat în aer”.Klimenko l-a identificat pe suspect ca fiind Ihor Humeniuk şi a spus că participa la o audiere în calitate de suspect în legătură cu moartea, în 2015, a patru ucraineni din Garda Naţională.

După audiere, susţine Klimenko, bărbatul s-a închis mai întâi într-o baie şi a aruncat un dispozitiv exploziv în direcţia a doi gardieni. Oprit să părăsească clădirea de către ofiţerii care trăgeau în aer, el s-a baricadat într-o altă încăpere.

A refuzat să negocieze cu oficialii şi a aruncat un alt dispozitiv înspre cei doi agenţi, care au fost răniţi. Klimenko susţine că bărbatul a murit în această confruntare.

Ministrul a dispus o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca suspectul să aibă asupra sa explozibil cât timp se afla în tribunal.Poliţia s-a deplasat la faţa locului după ce s-au raportat explozii, în jurul orei locale 17:00, iar ambulanţele au fost văzute intrând şi ieşind din clădire.

Înregistrările video au arătat că cel puţin o victimă era transportată pe o targă.În declaraţiile sale, ministrul nu a menţionat nicio legătură între acest incident şi Rusia, precizează Reuters.

D.Constantin