24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:27
No menu items!

VIDEO. Atac terorist la periferia orașului Tel Aviv. Imagini cutremurătoare

spot_img

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar numeroase altele au fost rănite, unele fiind în stare critică, în urma unui atac terorist produs luni la periferia orașului israelian Tel Aviv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Atacul a avut loc în zona Ra’anana, la periferia nordică a orașului Tel Aviv. Un militant palestinian a lovit intenționat cu un vehicul grupuri de persoane, după care a comis și atacuri cu un cuțit, au declarat surse citate de postul Channel 12.

Serviciul de urgență Magen David Adom a raportat că în atac au fost rănite 19 persoane, dintre care cinci sunt în stare critică.

Conform unor surse medicale citate de cotidianul The Times of Israel, o femeie în vârstă de 79 de ani a fost ucisă în atac.

La locul atacului au intervenit zeci de ambulanțe și echipaje de poliție.

Autoritățile au anunțat că autorul atacului este un palestinian din orașul Hebron, care a fost imobilizat și arestat. De asemenea, a fost arestat un alt individ suspectat de complicitate.

”Este vorba de un atac terorist grav”, a declarat Avi Bitton, șeful Poliției din centrul Israelului, precizând că autorii sunt doi palestinieni din Hebron (sudul Cisiordaniei) care primiseră de curând permise de lucru pe teritoriul israelian.

Atacul terorist a avut loc pe fondul tensiunilor intense generate de ofensiva israeliană în Fâșia Gaza, lansată ca ripostă la atacurile comise pe 7 octombrie 2023, în sudul Israelului, de militanți ai grupurilor Hamas și Jihadul Islamic, soldate cu aproximativ 1.200 de morți și peste 5.400 de răniți.

D.Constantin