10.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 5:54
No menu items!

VIDEO. A început marea paradă la Moscova. Vor zbura avioane supersonice de vănătoare, dar şi avionul ”Apocalipsei”

spot_img

Președintele rus, Vladimir Putin, prezidează, la Moscova, o amplă desfășurare de trupe și tehnică militară de „Ziua Victoriei”, care marchează victoria Uniunii Sovietice în faţa Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Agenția rusă TASS a difuzat în urmă cu puțin timp imagini care surprind ultimele momente înainte de începerea paradei militare.

Sunt vizibile mai multe tancuri, oprite pe străzile din oraș. La paradă vor defila – așa cum s-a întâmplat în alți ani – și lansatoarele de rachete cu capabilitate nucleară.

Peste cele nouă domuri ale Catedralei Sfântului Vasile vor zbura avioane supersonice de vănătoare, bombardiere strategice, precum şi avionul de tip Iliuşin Il-80, supranumit ”Ziua Apocalipsei”, care are rolul de a servi ca post strategic de comandă şi refugiu al unor oficiali de rang înalt, în cazul unui război nuclear.

Evenimentul de luni va avea loc în 28 de orașe din Rusia și va implica 65.000 de oameni, 2.400 de mijloace militare și peste 400 de aeronave.

Parada militară a început deja în alte orașe rusești, între care Ekaterinburg, situat în centrul țării.

În imaginile distribuite pe rețelele de socializare se observă cum militarii participanți poartă banderole cu litera „Z”, simbol al invaziei ruse în Ucraina.

La Vladivostok, în estul Siberiei, unde fusul orar este cu șapte ore înaintea Moscovei, parada s-a desfășurat deja, după cum se vede din imaginile difuzate de RIA Novosti.

                                                                                                                    Adina Silav