17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:07
No menu items!

VIDEO 30 de cetățeni străini au fost depistați la punctele de trecere ale frontierelor Vărșand și Borș

spot_img

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand  și Borș au depistat, ascunşi în patru automarfare, treizeci de cetățeni din Pakistan și Afganistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand,judeţul Arad, au efectuat pe sensul de ieșire din țară, controlul amănunțit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni bulgari și un cetățean  român.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii diverse bunuri constând în  textile, pal și gresie pentru societăți din Belgia, Italia și Ungaria.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra compartimentelor pentru marfă al mijloacelor de transport, în interior au fost descoperiţi ascunşi,  în total, douăzeci și trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de  ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihorau depistat azi dimineaţă, ascunși într-un automarfar condus de un cetățean bulgar ce transporta textile pe ruta Bulgaria-Polonia, şapte cetățeni din Pakistan şi Afganistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.