23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:15
No menu items!

VIDEO. 250 de oameni au donat zeci de mii de euro în contul unui escroc, convinși că ajută o fetiță bolnavă să meargă la tratament

spot_img

Polițiștii din Capitală au efectuat două percheziții la domiciliul unui bărbat din Timiș. Acesta este suspect că s-a folosit de cazul unei fetițe, cu o boală extrem de gravă, pentru a strânge bani în numele acesteia. Cazul era real, însă fetița era din Rusia, nu din România, iar bărbatul ar fi strâns 25.000 de euro, până să fie prins.

„La data de 14 iunie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale – Sector 3 au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 25.000 de euro”, a transmis Poliția Capitalei.

În perioada decembrie 2022 – mai 2023, un bărbat ar fi postat pe mai multe site-uri un anunț umanitar, cuprinzând informații contrare datelor realității, respectiv, ar fi prezentat cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat și încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile și unități de calculator, precum și trei cărți de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificați și ridicați 5.000 de lei și un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate.

Bărbatul, de 36 de ani, a fost condus la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta va fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –  Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

                                                                                                                 Adina Silav