7.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 9:11
No menu items!

Victor Ponta speră ca justiţia să facă dreptate la Oltchim

spot_img

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei săptămânale de Guvern, că în cursul acestei zile a fost depusă plângerea penală împotriva celor care au comis infracţiuni de fals în documente publice în cazul Oltchim.

“Dincolo de sfidarea legii, este vorba despre o sfidare şi o bătaie de joc la adresa oamenilor de la Oltchim fără precedent, totuşi, în cei 22 de ani de democraţie. Mi-aş dori ca justiţia română să-şi facă datoria ca astfel de lucruri să nu se mai poată întâmpla în viitor”, a declarat premierul.

Şeful Guvernului a menţionat, totodată, că aşteaptă o decizie corectă din parte justiţiei, în aşa fel încât „astfel de lucruri să nu mai repete” în cazul Oltchim.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul susţinând că Dan Diaconescu a săvârşit infracţiunea de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu aproape două săptămâni licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, întrucât Dan Diaconescu i-a convins pe cei de la OPSPI că are banii pentru care trebuia să-i dea pentru acţiuni.

„Intenţia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înşelăciune publică şi uz de fals, în scopul de a obţine notorietate şi, eventual, în alte scopuri care urmează a fi stabilite de autorităţi, nu era previzibilă şi nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de 1 octombrie, când activitatea infracţionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a şi fost stopată”, se spune în comunicatul semnat de Remus Vulpescu înainte de a-şi prezenta demisia din funcţia de director OPSPI. (S.S.)