18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:13
No menu items!

Victor Ponta pune umărul alături de Ciolacu pentru demiterea lui Clotilde Armand, după ce în 2020 punea umărul pentru înlăturarea PSD din fruntea Bucureştiului

spot_img

O nouă alianţă de stânga în Capitală, între PSD, PMP și Pro România, partidele conduse de Marcel Ciolacu, Traian Băsescu și Victor Ponta. Pe lângă faptul că acești „dușmani în politică” și-au dat mâna chiar în București, cine s-ar gândit că îi vom vedea împreună într-o alianță, la nici un an de zile de când liderii PRO România şi PMP au pus umărul să înlăture un primar PSD, ca să câştige alegerile locale în toamna anului 2020.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că partidul său continuă să adune semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului sector 1 Clotilde Armand. În prezent, numărul acestora se apropie de 20.000.

Ca să fie sigur de reușită,Ciolacu a cerut acordul tuturor liderilor de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1, uitând că Victor Ponta nu a fost de acord să participe alături de PSD la alegerile locale din luna noiembrie 2020. Atunci, Marcel Ciolacu a declarat că „PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România”. Tot anul trecut, liderul PRO România a avut mai multe schimburi foarte dure de replici cu Gabriela Firea.

Surse din organizaţia PSD Bucureşti ne-au declarat că Gabriela Firea nu a fost consultată cu privire la această alianţă locală, şi că anunţul lui Marcel Ciolacu a fost o „surpriză” pentru foarte mulţi membri ai organizaţiei bucureştene. Cu atât mai mult cu cât Firea este cea care urmează să coordoneze campania de strângere de semnături.

Ponta este primul politician care a răspuns pozitiv la propunerea lui Marcel Ciolacu, precizând că şi-a consultat colegii din Biroul Executiv al PRO Romania în privinţa propunerii şi că nu a existat nicio îndoială că trebuie să se alăture tuturor demersurilor legale.

„Situaţia de la Sectorul 1 NU trebuie să rămână fără consecinţe politice şi juridice – indiferent cât de puternici sunt cei aflati <în spatele> Doamnei Clotilde Armand- şi de sumele colosale care sunt în joc”, a mai precizat liderul PRO România, Victor Ponta.

Liderul PRO România vorbește și despre posibilitatea „unei alternative serioase” la alegerile din 2024, fiind, de fapt, primul pas făcut de Victor Ponta pentru apropierea de fostul său partid, mai spun sursele noastre.

Și PMP, partidul lui Traian Băsescu a răspuns pozitiv la acordul lui Marcel Ciolacu, dar reprezentanții partidului au fost mai rezervați în declarații.