14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:10

Patriarhia, despre înlocuirea rubricii “sex” cu “gen” pe cărțile de identitate:”Termenul nu are nicio legătură cu identitatea biologică”

spot_img

Patriarhia Română este nemulțumită de decizia de a se păstra rubrica „gen” pe noile cărți de identitate, în locul rubricii „sex”, condamnând ideologia transgenderismului care își face loc în cadru instituțional în România.

Reacția Patriarhiei Române vine prin intermediul purtătorului de cuvând, Vasile Bănescu, care a precizat că este ridicol să fie susținut faptul că cei doi termeni sunt sinonimi, așa cum a spus ministrul de Interne, Lucian Bode.

„A susține că genul are doar un înțeles binar („masculin” sau „feminin”) denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună. Plus discriminarea cruntă, prin tăcere, a „neutrului”.

În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între „sex” și „gen” referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc. Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu al diluării acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase”, a declarat Vasile Bănescu pentru stiripesurse.ro.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primele cărţi electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie, optându-se  pentru varianta “gen”.

                                                                                                                  Adina Silav

Bode: Primele cărţi electronice de identitate, eliberate în septembrie. “Sexul” a fost înlocuit cu “genul”