Victor Ponta are explicații diferite despre numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA. Când a spus adevărul?

Elena Udrea și Victor Ponta continuă sarabanda dezvăluirilor despre venirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA. Dacă Elena Udrea insistă în a spune că ea i-a propus-o pe Kovesi, Victor Ponta are explicații diferite față de acum trei ani.

Într-un dialog pe care l-a avut, la România TV, cu jurnalistul Victor Ciutacu, Elena Udrea a povestit că Victor Ponta a avertizat-o, când i-a propus-o pe Kovesi, că va fi prima pe care o va aresta. „L-ați convins pe Victor Ponta să accepte ca Laura Codruța Kovesi să fie șefă la DNA, ceea ce a fost de bun augur pentru dumneavoastră și pentru dumnealui”, a spus jurnalistul, iar Elena Udrea a replicat tăios: „Victor Ponta mi-a zis atunci «treaba ta, dar tu vei fi prima pe care o va aresta»”. Întrebată fiind cu stupefacție dacă acest lucru i l-a spus Victor Ponta, Elena Udrea a răspuns tranșant: „Da, și mai era o persoană de față care a auzit”.

Elena Udrea a început seria acestor dezvăluiri încă de acum trei ani, când a fost deschis primul dosar pe numele ei la DNA. Pe 30 ianuarie 2015, imediat a doua zi după începerea urmăririi penale, Udrea susținea, într-un interviu, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au „o foarte bună relaţie”.

A doua zi, pe 31 ianuarie, Victor Ponta venea cu replica, declarând, la Sinaia, că nu a discutat cu niciun om politic despre numirea lui Kovesi la DNA. „Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic (…) Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea procurorului-şef la DNA (….) Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef”, a spus Ponta. El a nuanțat declarația precizând că decizia pe care a luat-o s-a bazat pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează, respectiv Comisia Europeană, în primul rând, dar şi SUA şi partenerii internaţionali, i-au transmis „în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale”, că este important pentru România să aibă în funtea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu.

Miercuri seara, Victor Ponta, din cauză că, probabil, a uitat ce a spus acum trei ani, a explicat într-un schimb de replici pe Facebook, că Laura Codruța Kovesi a fost numită la DNA cu ajutorul lui Liviu Dragnea. „Faptul că Dragnea ne-a presat pe toţi să îl schimbăm pe Daniel Morar (care îi făcuse dosarul cu Referendumul) cu LC Kovesi spunând ce este «prietena lui» şi îl ajută nu este doar vina noastră”, a scris Victor Ponta.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU