12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 14:36
No menu items!

Victor Ponta a fost la DNA. Ce document a depus în apărarea lui

spot_img

Premierul Victor Ponta a mers, luni dimineață, din proprie inițiativă, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a depune, în apărarea sa, în dosarul în care este cercetat, o hotărâre a Curţii europene de Justiţie.

Hotărârea respectivă se referă la un caz din Bulgaria, similar cu al său, privind plăţi încasate de un avocat bulgar fără să fi prestat vreun serviciu juridic în contul respectivelor plăţi.

“Am vrut să depun, pentru că e important pentru cauză, decizia Curții europene de Justiție dată în 3 septembrie, care lămurește foarte clar ce se întâmplă cu contractele de consultanță juridică”, a declarat premierul.

Victor Ponta a citat apoi din decizia Curții de Justiție a UE.

Spune așa: o prestare de servicii, precum cea în discuție, și care este remunerată prin plata periodică a unor sume forfetare trebuie considerată efectuată în perioada la care se raportează plata, indiferent dacă prestatorul a furnizat sau nu a furnizat (serviciile – n.r.). Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că n-am făcut, Curtea europeană de Justiție zice să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă.

Victor Ponta
premier

Premierul a mai precizat că, din punctul de vedere al Curții Europene de Justiție, “nu avem un caz aici”.

El a adăugat că nu a putut discuta pe larg cu procurorul despre documentele depuse, pentru că acesta din urmă avea alte chestiuni de rezolvat în momentul în care premierul a ajuns la DNA.

CITEȘTE ȘI: Ponta: Expertiza de la DNA arată că am plătit taxe în plus la stat. Replica DNA. UPDATE