17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 17:39
No menu items!

Viceprimarul Ștefan Spiridon, ales președinte al ALDE Sector 4

spot_img

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) își întărește poziția pe scena politică, în pregătirea pentru alegerile locale din luna mai. Pe lângă atragerea de noi membri, atât structura centrală, cât și cele locale se împrospătează.

Noul președinte al organizației locale a sectorului 4 a ALDE este viceprimarul Ștefan Spiridon, prin decizia luată luni de conducerea formațiunii politice. „Astăzi l-am validat la funcția de președinte la Sectorul 4 pe domnul Ștefan Spiridon. Dânsul este consilier local la sectorul 4, este viceprimar la Primăria Sectorului 4 și va fi președinte interimar până când vom organiza alegerile ALDE Sectorul 4”, a afirmat copreședintele ALDE, Daniel Constantin.

Tot luni, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, și-a prezentat demisia din această funcție, pentru a-și dedica timpul unor proiecte profesionale. În locul său, a fost numit senatorul Nicolae Nasta. „Astăzi, în ședința Comisiei de fuziune, am avut o discuție cu fostul secretar general, domnul Daniel Chițoiu. Acesta ne-a informat că în perioada imediat următoare va începe o serie de proiecte profesionale – vrea să-și îmbunătățească latura profesională în perioada imediat următoare. Având în vedere că ALDE deja a început campania electorală și că prezența secretarului general este extrem de importantă nu numai în București, ci și la nivel de teritoriu, am înțeles dorința domniei sale de a se retrage pentru o perioadă din această funcție, rămânând în continuare antrenat în proiectele partidului, rămânând în continuare membru ALDE și aproape de ceea ce înseamnă valorile și proiectele noastre”, a precizat fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit lui Daniel Constantin, Nicolae Nasta a fost votat secretar general, alături de deputatul Damian Florea, care avea dinainte această calitate, în urma fuziunii dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator.

Tot luni, comitetul de unificare al ALDE a validat şi numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de vicepreşedinte al formaţiunii, care va avea ca responsabilităţi principale problemele de politică externă şi de securitate naţională, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a mai anunţat că Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a discuta programul politic şi manifestul electoral. Potrivit lui Tăriceanu, ALDE va avea, începând cu această săptămână, o serie de întâlniri cu organizaţiile locale, iar săptămâna viitoare, pe 22 ianuarie, va avea o reuniune la Bacău, unde vor fi prezente organizaţiile din Moldova.

Valeriu Motoc