Viceprimarul din Constanța și vicepreședintele CJ Constanța, declarați incompatibili de ANI

ani

Viceprimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicolae Cristinel Dragomir, au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI), ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Reprezentanții ANI au precizat marți, într-un comunicat de presă, că Decebal Făgădău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 — 27 iulie 2012, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Constanța și calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC RAJA SA.

Astfel, Decebal Făgădău nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “funcția de viceprimar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local”.

La rândul lui, Nicolae Cristinel Dragomir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 — 15 ianuarie 2010, întrucât a deținut simultan funcția de vicepreședinte al CJ Constanța și calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL.

Și în acest caz, ANI susține că Nicolae Cristinel Dragomir nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “funcția de vicepreședinte de consiliu județean este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale”.

R.D.

NICIUN COMENTARIU