10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:08
No menu items!

Viceprimarul din Constanța și vicepreședintele CJ Constanța, declarați incompatibili de ANI

spot_img

ani

Viceprimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicolae Cristinel Dragomir, au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI), ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Reprezentanții ANI au precizat marți, într-un comunicat de presă, că Decebal Făgădău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 — 27 iulie 2012, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Constanța și calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC RAJA SA.

Astfel, Decebal Făgădău nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de viceprimar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local”.

La rândul lui, Nicolae Cristinel Dragomir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 — 15 ianuarie 2010, întrucât a deținut simultan funcția de vicepreședinte al CJ Constanța și calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL.

Și în acest caz, ANI susține că Nicolae Cristinel Dragomir nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de vicepreședinte de consiliu județean este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale”.

R.D.