14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:20
No menu items!

Viceprimar PNL din Caraş-Severin, ridicat de Interpol. Era căutat de SUA pentru fraude de peste un milion de dolari

spot_img

Dorin Racu, viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș-Severin, a fost ridicat în cursul zilei de vineri, de INTERPOL.

Dorin Racu era dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Biroul Procurorului General din Louisiana.

Conform postării de pe site-ul oficial american, Dorin Racu (AKA: Dorin Munteanu) era căutat pentru încălcarea condițiilor de eliberare preventivă. De asemenea are și acuzații pe rol.

”Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security pe data de 18 august 2014 pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon. El a fost eliberat însă în prealabil. Racu şi alţii ar fi fraudat sute de victime în Louisiana şi în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu este singurul fugar în acest caz.

Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer”, se arată pe site-ul US Marshals.

În România, Dorin Racu ocupă funcţia de viceprimar al comunei Vărădia, din anul 2020 și a fost ales pe lisele PNL.

Primarul comunei Vărădia, Dănuţ Muşa, a înaintat autorităţilor, inclusiv IPJ Caraş-Severin, o adresă prin care descrie situaţia de fapt şi anume că în data de 3 februarie, ora 9.00, viceprimarul a fost ridicat de poliţişti, cerând şi lămuriri în privinţa situaţiei juridice a acestuia, în vederea continuării demersurilor de încetare sau suspendare a mandatului, conform caon.ro.

                                                                                                                    Adina Silav