22.4 C
București
duminică, 1 august 2021 - 7:02

Vicepremierul Gabriel Oprea – întâlnire cu ministrul de externe al Ucrainei, la Palatul Victoria

spot_img

În cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali au fost evocate relațiile foarte bune de cooperare dintre Guvernul României și Guvernul Ucrainei, precum și progresele obținute în urma întâlnirii de lucru de la Kiev, din octombrie 2014, la nivelul Prim-miniștrilor din România, Ucraina și Republica Moldova

Oprea_gabi

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

Reprezentanții MAI au precizat, într-un comunicat de presă, că, în cadrul discuțiilor, au fost evocate relațiile foarte bune de cooperare dintre Guvernul României și Guvernul Ucrainei, precum și progresele obținute în urma întâlnirii de lucru de la Kiev, din luna octombrie 2014, la nivelul Prim-miniștrilor din România, Ucraina și Republica Moldova.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională a subliniat disponibilitatea României de a sprijini autoritățile ucrainene în realizarea reformelor necesare pentru stabilitatea economică și consolidarea administrativă, în vederea accelerării parcursului european al Ucrainei și a apropierii sale de structurile euro-atlantice. În acest sens, a fost avansată propunerea de organizare, în perioada următoare, a unei ședințe comune a celor două guverne, pentru identificarea proiectelor prioritare de colaborare.

În cadrul discuțiilor au fost menționate și aspecte ale evoluțiilor de securitate recente din Estul Ucrainei și a fost exprimată preocuparea pentru respectarea deplină a acordurilor de la Minsk.

Gabriel Oprea a transmis solidaritatea și susținerea fermă a Guvernului României pentru consolidarea integrității și suveranității Ucrainei și pentru evoluția sa cu succes către structurile europene.

R.D.