11.9 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 18:51
No menu items!

Verificați-vă locațiile de vacanță pe InfoCons. Lista unităților de turism autorizate

spot_img

Lista unităților de cazare autorizate dar și a agențiilor, a fost publicată de InfoCons, pentru a veni în sprijinul românilor care pleacă în vacanțe, de Paște, de 1 Mai sau în vacanța de vară. Aplicația este gratuită și conține și numere de telefon de urgenţă judeţene, naţionale şi internaţionale.

„Indiferent de locaţie, trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece vacanţa respectă criteriile de clasificare conform legii şi, de asemenea, să ne asigurăm că locaţia este autorizată, iar clasificarea obţinută corespunde. În acest sens, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu lista actualizată a unităţilor de cazare”, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, turiştii pot verifica facilitățile fiecărei unități de cazare din listă, toate informațiile fiind afișate vizibil – numere de telefon, stele, flori sau margarete.

Conform InfoCons, în România sunt autorizate 18.283 unităţi de cazare de diferite tipuri, cu 250.660 spaţii de cazare şi 530.879 locuri, respectiv: pensiuni turistice, camere de închiriat, hoteluri, apartamente de închiriat, pensiuni agroturistice, vile turistice, hosteluri, cabane turistice, moteluri, căsuţe tip camping, bungalowuri, campinguri, popasuri turistice, spaţii de campare, hoteluri apartament, nave maritime şi fluviale, pontoane plutitoare, sate de vacanţă, parcele de campare.

Și pentru cei care călătoresc în ţară sau în străinătate, aplicaţia gratuită InfoCons pune la dispoziţie butonul SOS cu numerele de urgenţă judeţene, naţionale şi internaţionale, ce pot fi apelate direct din aplicaţie. Aplicaţia este disponibilă pentru IOS, Huawei şi Android.

E. Stan