14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 22:16

Verificări în cazul facturilor uriașe la curent. Ce a decis compania de electricitate

spot_img

Electrica Furnizare a anunțat că a fost demarată o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici, după ce mai multe persoane au primit facturi exorbitante pentru energia electrică.

”Ca urmare a situațiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparație cu istoricul de facturare și comportamentul de consum ale clienților în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanțul de facturare”, transmite Electrica Furnizare.

Potrivit companiei electricitate, astfel de situații sunt izolate, unele dintre facturile verificate fiind deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte.

Compania își asigură clienții că va clarifica situația în regim de urgență și că niciunul dintre aceștia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare.

Și asta după ce în județul Alba a fost emisă o factură record la curent. Propietarul unui apartament din orașul Cugir a primit o factură în valoare de 739.000 de lei, deși acolo nu locuiește nimeni de 20 de ani. 

                                                                                                                   Adina Silav

Factură record la curent în Alba. Peste 739.000 de lei de plată la un apartament nelocuit