17.9 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 20:22

Dacian Cioloș amenință PNL: “Vor suporta consecințele!”

spot_img

Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS, a lansat, vineri, un atac dur la adresa liberalilor, înainte de ședința de Guvern în care Executivul poate adopta Programul național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro.

“Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat și vor suporta consecințele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu niște funcții. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Co-președinte al USR PLUS menționează că moțiunea este o consecință a comportamentului “profund iresponsabil” al premierului Florin Cîțu.

“PNL va trebui să își asume ceea ce a făcut Florin Cîțu și să înțeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoții și bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios.

Textul moțiunii ajunge la toate partidele, inclusiv PNL, și către reprezentanții minorităților. Orice parlamentar care înțelege că Florin Cîțu a vrut să folosească 10 miliarde de euro din banii României pentru a-și cumpăra voturi în partid e liber să o semneze”, precizează Cioloș.

El îi îndeamnă chiar și pe membrii PNL să semneze moțiunea, susținând că există parlamentari ai acestui partid care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîțu.

“Orice interpretare cum că ar fi o moțiune comună a USR PLUS și AUR este răuvoitoare și nu ne intimidează. E doar retorică pentru a ne face să cedăm și nu o vom face. Această moțiune e inițiată de noi și e nevoie de mai multe semnături decât avem noi la dispoziție în Parlamentul României. Dacă acesta a fost calculul politic al PNL, aveți dovada că cei care au gândit asaltul asupra banilor și asupra justiției se înșală.

Nu ne intimidează nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastră pe care susținătorii lui Florin Cîțu o pun în scenă în aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a băgat țara într-o criză politică pentru a câștiga puncte electorale interne. Noi vrem să terminăm rapid criza, românii ne-au votat să facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Cîțu, încheiem rapid criza declanșată de el”, mai scrie Cioloș.

                                                                                                                    Adina Silav