4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:09
No menu items!

Vela: Dacă există probleme pe zona de autoturisme la Nădlac, o să găsim soluţii să bifurcăm traficul

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, dacă există probleme pe zona de autoturisme la punctul de trecere a frontierei Nădlac I, o să se găsească soluţii să se bifurce traficul.

“Dacă există probleme pe zona de autoturisme pe Nădlac I, o să găsim soluţii să bifurcăm traficul şi acolo, astfel încât să degajăm intrarea în ţară de pe Nădlac I, discutând cu specialiştii, cu colegii de la Poliţia de Frontieră, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, cu autorităţile locale, astfel încât să facilităm şi intrarea în ţară pentru că evident, suntem preocupaţi să fie o fluenţă cât mai bună pentru tot tranzitul de la frontiera de vest”, a spus Vela, duminică, după controlul efectuat în Vama Nădlac, potrivit Agerpres.

El a amintit că prioritar este tranzitul de marfă. “Pentru noi a fost şi este prioritar tranzitul de marfă, mai ales că există acest culoar, intrare din Ungaria spre România şi ieşirea spre Bulgaria şi în această idee am dorit să limităm cât mai mult timpul de aşteptare la intrarea în ţară. În acelaşi timp, am creat şi unele facilităţi pentru şoferii de pe trailere şi TIR-urile care aduc marfă în România şi în această ipoteză şi idee de a ajuta traficul de marfă am împărţit tot ceea ce intră în România în zona de autoturisme, pe Nădlac I şi în zona de camioane, pe Nădlac, aici, pe autostradă”, a afirmat Vela.

El s-a declarat foarte mulţumit de ceea ce a vazut la Vama Nădlac.

“Pentru autoturisme o să analizăm acum şi cu cu domnul prefect şi cu domnul primar şi cu colegii de la Poliţia de Frontieră şi le vom anunţa în timp util”, a adăugat Vela, întrebat care sunt vămile luate în calcul pentru autoturisme.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că prin măsurile luate la Nădlac traficul de mărfuri se desfăşoară normal şi, astfel, în magazinele din România alimentele şi mărfurile din import ajung la timp.

“O veste bună românilor este că, prin măsurile luate de noi, sunt astăzi la Nădlac, şi acele coloane interminabile, unde se stătea ore în şir, la coadă, ca să intre marfă în România, existând chiar pericolul să fie anulate unele curse, iată, ea se derulează într-o conjunctură normală, această procedură de tranzit, este bine organizată, colegii de la DSP, de la Poliţia de Frontieră, de la Vamă, toţi care lucrează aici sunt prezenţi la datorie, traficul nu mai este aglomerat, este fluidizat, ceea ce înseamnă că în magazinele din România marfa, alimentele ajung la timp, cetăţenii trebuie să fie la curent cu acest lucru. (…) Sunt foarte multe companii care lucrează în România şi în producţie, şi în servicii, care au nevoie de marfă de import şi uitaţi că ea este în România prezentă în cel mai rapid şi eficient mod. În acelaşi timp, şi cei care duc din România marfă în alte ţări, când revin acasă, nu stau ore în şir, ajung repede la familii sau la firme pentru a fi pregătiţi, nestresaţi şi foarte bine pregătiţi pentru următoarea cursă de export”, a subliniat ministrul Vela.